2013 yılında FETÖ’den ayrıldığını, ayrıldıktan sonra kendisine baskı yapıldığını iddia eden V.C, güvenlik görevlisi olarak çalıştığı işyerinden de kovulduğunu söyledi. Kendisinin de mağdur olduğunu, çocuklarının geleceği ile oynandığını belirten V.C. “FETÖ elemanları Perşembe günleri bir benzinlikte toplantı yaptıkları yerlerde buluşarak, yapacakları işleri görüşürlerdi, Fetullah Gülen’den gelen haberleri, bildirileri kendi aralarında okurlardı. Bir ila bir buçuk saatlik toplantıların ardından herkes dağılır, değişik yerlere giderlerdi. Benim toplantılarına katıldığım gruptan bazıları fuhuş için yaşları küçük kızların yanlarına giderlerdi ama sabah namazlarını kaçırmazlardı. Sabah namazlarını kılarlar ve hiçbir şey olmamış gibi herkes işine gücüne bakardı” dedi.
FETÖ’nün elemanlarının, para yardımı yaparak eleman topladığını da söyleyen V.C., “Bu eleman toplama çalışmaları 2012’de gelen bir haberle daha da yoğunlaşmaya başladı. Büyük ihtimalle darbe girişiminin hazırlıkları 2012’de başladı. Maddi, manevi her türlü imkanı sunarak kendilerine eleman bağlamaya çalıştılar. Elemanlar ayrılmak istediği zaman bu kişiler ısrarcı olarak, kendilerine bağlamak için türlü oyunlar yaparlardı. Gruptan çıkanları çeşitli yerlere şikayet eder, haksız yere şahit tutarlar, ceza aldırırlardı. Cezalardan gelen paraları da kendi himmet havuzlarına aktarırlardı. Toplantılarda para yardımı yapılırdı. Bu paralar toplanıp yılda bir iki kere yurt dışına çıkarılırdı.
Kendilerinin organize ettikleri evlerde bir araya gelip, para toplarlardı. 2012 yılında bir öğrenci yurdunda, benim de bulunduğum bir toplantı esnasında gelen bir çantada 120 bin TL’ye yakın bir para vardı. Bu para yurt dışına gönderildi” ifadelerini kullandı.
FETÖ’cülerin toplantılarına, ismi gizli tutulan bir rütbeli askerin de katıldığını söyleyen V.C, “İmam olarak bildiğim G.Ş. isimli bir kişi gelirdi, toplantı 25-30 kişilikti. Toplantıda bildiri okunurdu. Toplantı bittiğinde ise meşrubat ya da kola türünde içecekler gelmezdi, alkollü içecekler içilirdi. . İmam olarak bildiğim bir kişi 2012 yılında bir olay olacağını, onun için eleman ve üye toplayacaklarını söyledi. Üye toplanması konusunda maddi harcamadan kaçınmayacaklarını söylemişti. G.Ş. isimli bu kişi, bölge imam yardımcısıymış. Fetullah Gülen’den gelen bildirileri okurdu. Derin konulara bizi dahil etmezlerdi.
2013’te gruptan ayrıldığını iddia eden V.C. bu nedenle baskı gördüğünü ve işinden kovulduğunu anlatarak, “2013’ten beri sürekli bunlarla uğraşıyorum. Bu kişilerden zarar gördüm. İşimden oldum, beni işten attılar. Sürekli BİMER’e şikâyette bulundum. Yalancı tanıklıklarını ispatladım. Adliyeye şikâyette bulunduğumda ‘Uğraşma seni içeri atarız’ dediler. Savcılara deliller sundum ama şikâyetimi kabul etmediler. Bir savcıya derdimi anlattım, beni dövmekten beter etti. 2012’den beri mağdurum, 60’a yakın soruşturma geçirdim. Bunların içinden çıkmak isteyenleri savcılıkta, adliyede susturuyorlar. Sürekli tehditler aldım. O hakim ve savcıların çoğu şimdi tutuklu, bazıları da gözaltında. Birçok olay yaşadım” dedi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim