Üniversite adaylarının merakla beklediği Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları açıklandı.

Konuya ilişkin aydınlatıcı bilgiler veren Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, matematik testinde müfredat dışı olduğu için 2 sorunun iptal edildiğini belirterek, geçtiğimiz yıllara oranla matematik dışında diğer alanlarda puanı hesaplanan aday sayısının arttığını söyledi.

Eğribaş 18-26 Temmuz arasında öğrencileri zorlu bir tercih döneminin beklediğini, bu dönemde öğrencilerin acele etmemesi gerektiğini anlatarak, üniversitelerle ilgili araştırmalar yapmalarını önerdi.

Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş 2016 yılındaki sınava kıyasla Türk Dili ve Edebiyatı testinde yüzde 27,36 olan başarı ortalamasının bu yıl yüzde 21,80’e düştüğünü; bunun da 6 nete denk geldiğini söyledi. İptal edilen soruların öğrencilerin puanlarına herhangi bir etki yapmayacağını belirten Eğribaş sözlerini söyle sürdürdü: “Bundan sonraki süreçte öğrenciler için yine zorlu bir dönem başlıyor. Adaylar tercihlerini 18-26 Temmuz tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr/ adresten kendileri sisteme girerek yapacaklar.’’

Eğribaş, tercih döneminde öğrencilerin dikkat etmesi gereken noktaları da maddeler halinde sıraladı:

Tercih edilen bir bölüme yerleşilir ve gidilmezse diğer yıl sınava girildiğinde Ortaöğretim Başarı Puanı yarıya düşecek. Bu nedenle istemediğiniz bir bölümü tercih kılavuzuna yazmayın.

Tercihlerde nokta atışı yapmaya çalışın.

Tercih konusuna hakim olmayanlara danışmayın.

Bölümün özel koşullarına bakmadan tercih yapmayın.

Tatile çıkacağım diye tercihinizi aceleye getirmeyin.

2017 ÖSYM kılavuzunu incelemeden tercih yapmayın.

Tercihlerinizi ağırlıklı olarak puanınızın üstündeki programlara ayırın. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim