Bu değerlendirmemizde, toplantıyı “Çorum ortak paydasında buluşmanın” önemli bir adımı saydığımızı belirterek, iş dünyasında var olan bir takım psikolojik fay kırıklarının, Vali Kılıç’ın katalizörlüğünde ortadan kalkmakta olduğuna dikkat çekmiştik.

Cuma günü, Cappello Rosso Cafe-Restaurant’ın açılışından sonra gerçekleşen sohbet, Çorum’un sanayileşme ve büyüme açısından yepyeni bir “take off” noktasında olduğu yolundaki düşüncemizi ve iyimserliğimizi güçlendirdi.

5 Eylül 2018 günlü başlığımız şöyleydi: “Bir işadamı bir kentin kaderini değiştirebilir. Ahlatcı’nın da Çorum’un dönüşümünü sağlayacak isim olduğuna inanıyorum.” Vali Kılıç, gerek Rafineri’deki toplantıda, gerekse Cappello Rosso’daki sohbette, Ahlatcı’nın Çorum ekonomisi açısından ne kadar önemli bir figür olduğuna dikkat çekerken, tüm yatırımcılara finans konusunda yardımcı olabileceğine de vurgu yaptı.

Gelelim o fotoğraftaki “muhteşem üçlü”ye; Vali Necmeddin Kılıç, Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve işadamı Ahmet Ahlatcı… Vali Kılıç, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve ÇOSİAD Başkanı Hayri Şamlı’nın da kendileriyle birlikte zikredilmeleri gerektiğini söylüyor. Biz de, Çorum ekonomisini uçuracak vizyonun, bu birliktelikten ve güç birliğinden geçtiğini ifade etmeye çalışıyoruz.

Vali Kılıç, Türkiye’nin ekonomik sıkıntıdan çıkışı için yerli ve milli üretim adına sağlanacak teşviklerin, Çorum’u “sanayi kenti” yapabileceğine inanıyor ve Çorumlu girişimcileri, işadamlarını buna hazırlamaya çalışıyor. Ahlatcı’nın projeleri zaten Çorum’a bir Çorum daha katacak büyüklükte. Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın şahsında ise, Çorum, Ankara’daki güçlü temsilcisini bulmuş oluyor.

Diyebiliriz ki, bizim yıllardır yazıp durduğumuz, nitelikli göç alarak ve sağlıklı büyüyerek “500 binlik Çorum” davamız, sahiplerini bulmuş durumda. Yaşadığımız ekonomik sıkıntılar elbet aşılacak. Kara bulutlar dağılacak, Çorum’un ufku açılacak, buna inanalım.

Editör: TE Bilisim