ÇEKÜL Vakfı, kent içinde nefes alacak alanlar yaratmak ve beton yapılaşma tehdidine dikkat çekmek amacıyla, 1992 yılında Beykoz Kavacık’ta 22 bin İstanbullunun katılımıyla 100.250 fidan dikmişti. Şimdi o fidanlar büyüdü, kocaman bir orman oldu. Vakıf, 92 Ormanı’na 2.000 fidan daha dikerek, "Benim İzim Benim İmzam" kampanyasını duyurdu.
Yapılaşmanın önüne geçilemediği İstanbul’da kurtarılmış bir bölge olan 92 Ormanı’ndaki fidan dikim etkinliğine kültür sanat dünyasından Demet Evgar, Hare Sürel, Ayşe Melike Çerçi, Sermet Yeşil ve Ece Dizdar da katıldı. Farklı okullardan gelen 150 öğrenci, geleceğe mektup yazarak, özel tasarlanan zaman kapsülüne, 25 yıl sonra açılmak üzere mektuplarını bıraktı. Zaman kapsülündeki mektuplar, ÇEKÜL Evi'nde ayrılan özel bir köşede saklanacak ve ÇEKÜL'ün 50. yaş gününde açılarak kamuoyunun bilgisine sunulacak.
Etkinlikte doğaseverlere hoş geldiniz konuşması yapan ÇEKÜL Vakfı Başkanı, hemşehrimiz Prof. Dr. Metin Sözen, "25 yıldır doğa ve kültürle varız diyoruz. Çünkü doğa olmadan ne insan ne de kültür olur. İstanbul gibi tarihi, kültürel ve doğal mirasıyla dünyanın gözünün üstünde olduğu bir kentte, değerlerimizi ortak geleceğimiz için yaşatmalıyız. Bunun yolu da tüm canlıların yaşam hakkını savunmaktan ve ‘miras’ değerlerimizi koruyarak geleceğe aktarmaktan geçer.” dedi.
Gönüllüler, "ÇEKÜL" yazarak 9290'a SMS attıklarında, yeni fidanların toprakla buluşması için 10 TL bağışta bulunmuş olacaklar.
(Selda FINDIK)
Editör: TE Bilisim