Çorum Belediyesi’nce 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında AA ile ortaklaşa gerçekleştirilen ve 66 fotoğraf bulunan sergi, Çorum Belediyesi Sanat Galerisi'nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Vali Yardımcıları Tamer Orhan ve Murat Çağrı Erdinç, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve çok sayıda sanat severin katıldığı sergi açılışında konuşan AA Samsun Bölge Müdürü İsa Sansar, Kuzey Kore’den İran’a kadar insana dair hikayelerin yer aldığı fotoğrafların Çorum’da da sergileniyor olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da dünyanın merkezi Çorum’da böylesi bir sergi açmalarından dolayı AA yetkililerine teşekkür etti.

Serginin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde açıldığını belirten Aşgın, “Bu vesileyle hakikatin peşinde koşan, tarafsız, objektif tüm gazetecilerin gününü kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından AA Çorum İl Temsilcisi Gazi Nogay tarafından fotoğraflarla ilgili protokol üyelerine bilgi verildi.

Yarışmada geçen sene "Yılın Fotoğrafı" ödülünü Filistinli foto muhabiri Ahmad Gharabli'nin AFP için çektiği, "İsrail-ABD-Filistin Çatışması" adlı fotoğraf kazanmıştı.

Haber ile spor dallarında tekil ve seri fotoğraflar değerlendirilerek ilk üçe giren fotoğrafların belirlendiği yarışmaya 100'den fazla ülkeden 15 bin fotoğraf başvurusu yapılmıştı.

10 ülkeden 12 fotoğrafçıya ödül verilen yarışmanın resmi sponsorluğunu Türk Hava Yolları (THY) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) üstleniyor.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim