Geçtiğimiz ay yapılan genel kurulda MÜSİAD Başkanlığı’na seçilen Coşkun'a yeni görevinde başarılar dileyen Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kurt, MÜSİAD'ın iki dönem kuralını hiç esnetmeden uygulayan ender kuruluşlardan biri olduğunu belirterek, “Demokratik teamülleri oturmuş bir kuruluş. 29 yıllık köklü bir geleneği olan bir kuruluş. Çorum’umuzda şu anda en etkin sivil toplum örgütlerinden biri. Çalışmalarının Çorum’a katma değer sağlayacağını biliyoruz, öyle umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin eşit mesafede ve eşit uzaklıkta olan birimler olduğunu kaydeden Kurt, “Bizler seçildiğimiz takdirde şehrimiz için ne yapabiliriz onu konuşmak istiyoruz. Varsa tavsiyeleri iş adamlarımızdan dinlemek istiyoruz. Çorum Organize Sanayi’ye yapılan yatırımlar katma değer sağlayan yatırımlar, ama istediğimiz oranda katma değer sağlayan yatırımlar değil. Bu konuda da MÜSİAD'ın desteğini alacağımızı umut ediyorum. Türkiye'ye katma değer sağlayan, işsizliği büyük oranda önleyen büyük yatırımları Çorum’a çekme konusunda bize yardım edeceklerini düşünüyorum. Yine üniversite-sanayi işbirliğini yakalayacak bir yapıyı kurmamız lazım. Burada da MÜSİAD'ın etkin bir rol oynaması gerektiğine inanıyorum. Kendilerine de Çorum’un sorunları hakkında bizleri aydınlattıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MÜSİAD Başkanı Orhan Coşkun ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “MÜSİAD kurumsal kimliği gereği, kamu kurum ve kuruluşları ile geçmişten bugüne kadar her daim işbirliği içerisinde olmuştur. Bundan sonra da işbirliği içerisinde olmaya özen göstereceğiz inşallah. Saadet Partisi de ülkemizin demokrasi yarışında bir mozaiktir. Kendilerini yakinen tanıyoruz. Bizler iş adamları olarak şehrimizin gelişmesinde, kalkınmasında ve daha güzel yerlere gelmesinde her zaman kurumların ve STK'ların rolünün büyük önem arz ettiğini biliyoruz. Kurumsal olarak her zaman işbirliği içerisinde olduğumuzu sayın başkanıma arz etmek isterim. 31 Mart yerel seçimleri şehrimize, memleketimize hayırlı olmasını cenabı Allah'tan temenni ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi) nan değerli öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim