Sabah saatlerinde iş akitleri feshedilen ancak fabrika önünde eylem başlatan işçilerin yanına giden Türk-İş İl Temsilcisi Kahraman, fabrika yöneticileri ve işçilerle görüşme yaptı. Kahraman bir an önce yetkililerin harekete geçerek iş akitleri feshedilen işçilerin alacaklarının verilmesini istedi. Bayram önceki işçilerin mağdur edilmemesini isteyen Kahraman Türk-İş olarak ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını bildirdi.
KESK’e bağlı sendikalar da dün sendikaya üye oldukları için işten çıkartıldıklarını iddia ederek eylem yapan işçilere destek ziyaretinde bulundu.
Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Ertuğrul Alper, DİSK Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru, Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Merter Kocatüfek, Tarım Or-Kam-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Ali Türksal ve bazı sendikaların yöneticilerinin katıldığı ziyarette işçilere her türlü desteğe hazır olunduğu mesajı verildi.
Yanlarında getirdikleri ayran ve pideleri işçilere ikram eden KESK yöneticileri haklı mücadelelerinde her zaman işçilerin yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdiler. İşçilere destek olmaya devam edeceklerini belirten Eğitim Sen Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Öztürk ise bu konunun peşini bırakmayacaklarını ve ülke gündemine taşımaya gayret göstereceklerini bildirdi.
İşyerinden hiçbir yetkilinin kendileri ile irtibata geçmediğini belirten ve eylem yapan işçiler adına konuşan Selüloz İş Sendikası İl Temsilcisi İbrahim Karaman ise sendika temsilcilerine yanlarında oldukları için teşekkür etti.
(Ömür SOYTEMİZ)
Editör: TE Bilisim