Ziyarette Rektör Alkan ile bir süre sohbet eden Kesepara, dünyada ve ülkemizde farklı alanlarda yapılan israf ve israfla mücadele konusuna değindi.
İsraf kaynaklı ekonomik kayıpların önüne geçilmesi amacıyla toplumun tüm kesimlerine ulaşılması gerektiğini belirterek üniversitelerde proje ve kampanyaların başlatılması gerektiğini dile getiren TMO Çorum Şube Müdürü Fahri Kesepara, ekmek israfı hususunda ilimizdeki kurumlarla iş birliği içerisinde panel, konferans ve bilgilendirme toplantıları düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Kesepara bu konuda Hitit Üniversitesi’nin vereceği desteğin de büyük önem arz ettiğini vurguladı.
Hitit Üniversitesi’nde faaliyete geçen Tahıl Ürünleri İşleme Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı Ekmek Üretim bölümü ile sosyal sorumluluk bilincine sahip çıktığını ifade eden Prof. Dr. Alkan ise, son 1 yılda ekmek israfının % 25 oranında önlendiğini belirtti.
Topluma örnek olup bilinçlendirilmeleri konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını ifade eden Rektör Alkan, topluma daha sağlıklı beslenme alışkanlığının kazandırılması ve ekmek israfının önlenmesi amacıyla Hitit Üniversitesi’nin pek çok etkinlik düzenlediğini ifade ederek ziyaretinden dolayı TMO Çorum Şube Müdürü Fahri Kesepara’ya teşekkür etti.
(Hitit Üniversitesi)
Editör: TE Bilisim