Başkan Taner İsbir ve Tarihi Kentler Birliği’ne üye belediye başkanları, Romanya’nın başkenti Bükreş’teki 1916-1918 yıllarında şehit düşen askerlerimize ait Türk Şehitliği’ni ziyaret ederek çelenk bıraktılar. Buradaki vatan evlatlarına Fatiha okuyan başkanlar şehitlik anı defterini de imzaladı.
Başkan İsbir de şehitlik defterine şunları yazdı: “Aziz şehitlerimiz Bugün sizleri ziyarete geldik Aziz ruhlarınız şad olsun. Bize bıraktığınız mukaddes bildiğimiz vatanımızı aynı inanç ve şevkle muhafaza ediyoruz. Ruhlarınız şad olsun”
Ortaköy Belediye Başkanı İsbir ve beraberindeki başkanlar daha sonra Bulgaristan’a geçerek Sofya kentinde Sofya Üniversitesi, Meclis Binası, Parlamento, Cumhurbaşkanlığı Binası, Ulu Camii ve Mimar Sinan tarafından 1567 yılında yapılan Kadı Seyfullah Efendi Camisini yerinde görerek incelemelerde bulundu.
Daha sonra Gazi Osman Paşa’nın Ruslara karşı dillere destan savunmasıyla tarihe geçen Plevne kentine geçen Başkan İsbir ve Tarihe Kentler Birliği’ne bağlı belediye başkanları, tarihe ‘93 Harbi’ olarak geçen Osmanlı - Rus savaşının panaromik tasvirinin yer aldığı müzeyi gezdiler. İsbir, müzede sergilenen Osmanlı ordusunun kullandığı silahları inceledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim