Ali Özgür Ispanak başkanlığında kuruluş çalışmasını Ocak ayında tamamlayan Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu’nda ilk kongre önceki gün Yavruturna Mahallesi Esnafevleri 3.Sok’ta bulunan Kuşsaray Dernek Lokali’nde gerçekleştirildi.

Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, 18 Mart Çanakkale Şehitleri ile tüm şehitler için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda daha sonra divan heyetine Dudu Sır, Mustafa Uysal ve Serpil Erol seçildi.

Merkezi Ankara’da bulunan Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu ve Hitit Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Av. Cemal Emir, HDF Genel Başkan Yardımcısı ve Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Yollu, HDF Meclis Başkanı Yusuf  Karaarslan, HDF Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Ilıman, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe başta olmak üzere Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu üyesi derneklerin başkan ve yöneticilerinin katıldığı genel kurulda gündem maddeleri ele alındı.

Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunarak ibrasının ardından gelir, gider, bilanço ve tahmini bütçe belirlenen kongrede Ankara’da bulunan Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu’na üyelikle ilgili önerge kabul edildi. Federasyon bünyesinde Kadın, Gençlik, Engelli, Basın, Çiftçi, İşadamları gibi konseylerin kurulmasına onay verilen genel kurulda son olarak seçimlere geçildi.

Buna göre Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu’nun yeni yönetimi yine Ali Özgür Ispanak başkanlığında oluşturuldu. Yeni yönetimde Mehmet Ali Yıldırım, Dudu Sır, Adnan Saklavcı, Ali Üremiş, Hüseyin Taş ve Ali Aydın asil, Hasan Yücer, Mustafa Uysal, Bülent Ünal, Kemal Tepe, Yüksel Savur, Kemal Aygün ve Kamil Çolak yedek üye olarak belirlendi.

Serpil Erol, Haydar Bektaş ve Serdal Uysal’ın asil Denetim Kurulu üyeliğine seçildiği genel kurulda Hasan Kızıltepe, Ali Yıldız ve Erçetin Subay ise yedek Denetim Kurulu üyesi oldu.

Genel kurul üyelerin yapılacak çalışmalarla ilgili dilek ve temennileri ile son buldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim