Yine, yerel basının “demokrasinin kılcal damarları” olduğunu, kılcal damarlar olmadan kan dolaşımını sağlamanın mümkün olmayacağını yıllardır yazıp duruyoruz. Asparasın, sansasyon ve şantaj gazeteciliğinin, seviyesizliğin karşısında dimdik duruşumuzu da yıllardır koruyoruz.

Ülkemizin yaşadığı ekonomik çalkantılar karşısında yerel basın, tarihinde hiç görülmedik şekilde zorlanmaya başlayınca, bu doğrultudaki değerlendirmelerimizi ve destek çağrılarımızı yeniden seslendirmeye başladık.

İYİ Parti’nin Basın-Yayın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray, 2.4 milyar liraya ulaşan TRT payının yüzde 75’inin yerel basınla paylaşılmasını önererek ülke çapında bu soruna sahip çıktı.

Türkiye’nin en popüler, en sevilen, en güvenilen ve en çok izlenen haber sunucularından, usta gazeteci İsmail Küçükkaya, Fox TV’deki sabah programı “Çalar Saat”te, yerel basının bu sıkıntısını Türkiye’nin gündemine taşıdı ve “Her eve, her işyerine bir yerel gazete” önerisini kampanyaya dönüştürdü.

İsmail Küçükkaya, dün sabah da, yerel basına sahip çıkan İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray’ı ekrana getirerek, önerisini yeniden kamuoyuna iletmesini sağladı. Küçükkaya, yerel basının demokrasi açısından önemini de tekrarlayarak, herkesi evine ya da işyerine, okuduğu gazetenin yanısıra bir de yerel gazete almaya çağırdı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim