Okula yeni başlayan ve tatil dönüşü eğitim öğretim heyecanını yaşayan öğrenciler, davullu zurnalı eğlenceyle ve balonlarla süsülenmiş sınıflarla karşılandı.
Öğrenci ve velilerin heyecanına ortak olan öğretmenler ve okul yönetimi, hazırladıkları programla öğrencilerin motivasyonunu sağlarken veli-okul iletişimi noktasında da samimi bir başlangıç yaptılar.
Okul açılışında konuşan okul müdürü Ender Özcan Özçakır, yeni eğitim öğretim yılının öğretmenlere, öğrencilere ve velilere hayırlı uğurlu olmasını diledi. Çorum’da eğitimin kalitesine son derece önem veren ve bu konuda titiz davranan bir okul olarak, tüm öğretmenlerle birlikte öğrencileri başarının zirvesine çıkarmayı amaçladıklarını belirten Özçakır, eğitim öğretimin okul-öğrenci-veli iletişimi ve işbirliği ile gerçekleşebileceğinin bilincinde davranışlarla bu hedefe yürüdüklerini anlattı.
Her geçen eğitim öğretim yılında öğrenci mevcudu ve taleplerin yoğun şekilde arttığını belirten Özçakır, bunda okulun çevreye kattığı değerle birlikte okul yönetici ve öğretmenlerinin mahalleyi önemsemesi ve ihtiyaçlarına eğilerek adeta öğrenci ve veliler ile bir aile sıcaklığında iletişim kurmanın önemli olduğunu kaydetti.
Müdür Yardımcısı Erkan Çelik’de konuşmasında, öğretmenlerin son derece özverili bir şekilde okul ve mahalleyi sahiplenerek çalıştıklarını anlattı. Bu noktada ailelerden de beklentileri bulunduğunu dile getiren Erkan Çelik, “Çocuklarınızı hiç kimseyle kıyaslamayınız. Her çocuk özeldir, her çocuk değerlidir. Okula yeni başlayan çocuklarımız uyum sorunları yaşayabilirler. Bunun normal bir süreç olduğunu bilmemiz gerekir. Ailelerin de bu konuda en az öğretmenlerimiz kadar özverili ve ilgili olması gereklidir. Bu ve bunun gibi yaşanılan sorunlarda okul rehberlik servisinden yardım alabilirsiniz. Atatürk ilke ve devrimleri ışığında başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmemizi diliyorum.” Dedi.
Daha sonra 1. Sınıfa başlayan öğrencilerin kura işlemine geçildi. Komisyon tarafından tüm velilerin huzurunda öğrenciler kura ile sınıflara yerleştirildiler.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim