Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği seminerin açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ender Özcan Özçakır, ayrım gözetmeksizin tüm çocukların sağlık, beslenme, eğitim ve yaşam hakkı gibi temel haklarının olduğunu ifade ederken, aynı zamanda çocuk ihmalinin ve istismarının engellenmesi konusunda yetişkinlere önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Okul Rehberlik Öğretmeni Caner Turan, yaşadığımız dünyada çocukların temel sorunları arasında göç, savaş ve cinsel istismar olduğunu vurgulayarak, yetişkinlerin bu konuda önemli görevleri olduğunu vurguladı. Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Çocukların Temel Haklarına değinen Turan, “çocuğa yönelik kötü muamele, risk faktörleri, kötü muameleye maruz kalan çocuklarda gözlemlenen davranışlar” konularında sunumunu devam ettirdi.

Rehberlik Öğretmeni Nur Kalaycı Tengiz de çocukları korumak için ebeveynlerin en önemli görevinin bilinçlendirmek ve doğru bilgiyi zamanında ve uygun dille aktarmak olduğunu dile getirerek, ailelere düşen görev ve sorumlulukları anlattı. Tengiz, özellikle cinsel istismarla ilgili hatalı varsayımlarımızın çocuklar için risk oluşturduğunu vurguladı.

Seminer sonunda söz alan Okul Müdürü Ender Özcan Özçakır, gerçekleştirdikleri sunumdan dolayı rehberlik öğretmenlerine teşekkür ederek onlara çiçek takdim etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim