Salı günü, Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Coşkun Doğan, İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Haşim Eğer, İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Mustafa Tuzcu ve AKP Çorum Milletvekili Adayı Erol Kavuncu’nun yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Ceyhun Gayretli’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Mustafa Tuzcu yaptı. İYC’nin millî, ahlâkî, dinî, manevî ve kültürel değerlere bağlı ve vatanını, milletini seven bir nesil yetiştirmek adına faaliyetlerde bulunan ülkenin en eski sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, kısa film yarışmasının da bu misyon kapsamında düzenlendiğini söyledi.

Ardından kürsüye gelen İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise okul dışında yapılan sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin önemine dikkat çekti.

Son olarak İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır söz alarak yarışma hakkında bilgi sundu. Kısa film yarışmasını 9, 10, 11 ve 12. sınıflar arasında düzenlediklerini aktaran Kır, yarışmaya katılan filmlerin yardımlaşma temasını öne çıkarmış olmasının kendileri için sevindirici olduğunu kaydetti.

Finale kalan üç kısa filmin salonda bir kez daha izletilmesinin ardından Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak’ın başkanlığındaki Ali Aşır, Hüseyin Kır, Faruk Özyılmaz ve Güngör Karakaş’tan oluşan yarışma jürisi son değerlendirmesini yaptı.

Buna göre Buhara Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden İsra Nur Selçuk ve arkadaşlarının hazırladığı kısa film 76,8 puanla birinciliğe uzanırken, Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Figen Derindere ve arkadaşları tarafından hazırlanan çalışma 68,2 puanla ikinci oldu. Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Emircan Karaçal ve arkadaşları ise 47,6 puanda kalarak üçüncülükle yetindiler.

Etkinlik protokol üyelerinin öğrencilere ödüllerini vermesi ve günün anısına çektirilen toplu fotoğrafla sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim