Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Çorum merkez ve ilçelerde yeni yıl nedeniyle toplu tüketim, eğlence mekanları ve gıda satış yerlerinde denetimlerde bulundu.
Yeni yıl öncesi denetim çalışmalarına ağırlık veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çorum’da faaliyetlerini sürdüren içkili lokanta, tekel büfeleri ve eğlence yerleri başta olmak üzere 23 lokanta ve eğlence yeri ile 69 tekel büfesi olmak üzere toplam 92 işletmede denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde, hijyen şartlarına uyulup uyulmadığı, tüketime sunulan gıdaların sağlıklı olup olmadığı ve içkili mamullerin barkotlu olup olmadığı kontrol edildi.
Denetim çalışmaları ile ilgili açıklamada bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, tüketici sağlığını en üst düzeyde korumak, ticaretin etik kuralları ışığında önünü açmak, haksız rekabeti engellemek ve tarladan sofraya gıda güvenliğini sağlamak bilinciyle denetim ve kontrollerini gerçekleştirdiklerini söyledi.
2015 yılının tüm Çorum halkının sevdikleri ile birlikte geçireceği sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu güzel bir yıl olmasını dileyen Ermiş, tüketicinin rahat, mutlu ve huzurlu olması için gıda üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde tüm önlemlerin alındığını söyledi.
En iyi denetçilerin tüketicilerin bizzat kendilerinin olduğunu belirten Ermiş, tüm bunlara rağmen vatandaşların gıda konusunda herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaları halinde “Alo Gıda 174 Hattı”nı arayarak ihbarda bulunmalarını istedi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim