Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, Enerji Yalıtım Yönetimi Sistemi ile işletmelerin yüzde 30-40 oranında tasarruf sağlamasının mümkün olduğunu söyledi. Ticaret ve Sanayi Odası’nın ‘Üretim Sektörü için Enerji Verimliliği’ konulu toplantısında konuşan Prof. Dr. Kılıçarslan, her işletmenin Enerji Yalıtım Sistemi Yönetimi’ne sahip olması gerektiğini aktardı.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ‘Üretim Sektörü için Enerji Verimliliği’ konulu bir toplantı düzenlendi. Dün Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan katıldı.
Toplantıda enerji verimliliği üzerine bir sunum yapan Prof. Dr. Kılıçarslan, “Günümüzde işletmelerin girdi maliyetlerini azaltmak adına atması gereken adımların en başında enerji verimliliği gelmektedir. Bu sayede işletmeler, bir taraftan girdi maliyetlerini azaltarak daha fazla kâr elde etme imkanı yakalarken, bir taraftan da günümüzde azalmakta olan fosile dayalı enerji kaynaklarının efektif kullanımına katkı sağlamış olacaklar” dedi.
Sunumunda; enerjinin daha verimli kullanılması için gerekli metotlar, sistem verimliliği, enerjide kayıp-kaçağın önlenmesi konusunda alınması gereken tedbirler ve alternatif enerji kaynakları konularında bilgiler veren Prof. Dr. Kılıçarslan, sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim