Geçtiğimiz ay Çorum’da şube ofisi açılan Finansal Eksen Bağımsız Denetim ve Danışmanlık A. Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı, Sorumlu Ortak ve Baş Denetçi Ufuk Doğruer, beraberinde Vergi Direktörü ve Yeminli Mali Müşavir Aykut Kelecioğlu ve Şirket Ortağı Denetçi ve TSO Meclis Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik olduğu hâlde Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı ziyaret etti.

TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özbayram’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Finansal Eksen Bağımsız Denetim ve Danışmanlık A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Doğruer, bağımsız denetimin yasal boyutları hakkında bilgiler verdi.

Ufuk Doğruer, 26 Mayıs 2018 tarihli ve 30432 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Bağımsız Denetime Tabi Şirketlerin Belirlenmesine Dair” yeni Bakanlar Kurulu Kararı gereğince; aktif büyüklük 35 milyon TL, net satışlar 70 milyon TL, çalışan sayısı 175 kişi kriterlerinden herhangi ikisini son iki hesap döneminde taşıyan şirketlerin, 2018 hesap döneminden itibaren Bağımsız Denetim kapsamına girmesinin zorunlu olduğunu belirtti.

Baş Denetçi Ufuk Doğruer ayrıca bağımsız denetimin şirketin finansal yapısına, finans kuruluşları açısından okunabilir finansal tabloların ortaya çıkmasına, kredi olanaklarının artacağına, yatırımcıların kararlarında etkili olacağına, işletmenin sürekliliğine ve işletmede görülmeyen kayıplara ne derece katkı sağladığına ilişkin açıklamalarda bulunan Ufuk Doğruer, bağımsız denetimin, tüm yönleriyle işletmelere mutlak pozitif değer kattığını vurguladı.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise bağımsız denetimin bu pozitif boyutlarının işletme körlüğünü ortadan kaldıracağına dikkat çekerek, özellikle yöneticilerin daha sağlıklı bilgi alabilmesi açısından çok yararlı bir sistem olduğunu söyledi.

Başaranhıncal ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuklarına teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim