İslam ülkeleri arasında yeni bir yükseköğretim alanının oluşturulması ve buna yönelik işbirliklerinin yapılması amacıyla YÖK tarafından düzenlenen ve açılış oturumu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan “İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu”na Rektör Alkan ve ülkemizdeki bir çok üniversitenin rektörü ile birlikte 30 İslam ülkesinden 120 rektör de katıldı.

“İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması” temalı toplantının açılış oturumuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç olmak üzere bakanlar, kamu kurumlarının yöneticileri, İslam ülkelerinin Türkiye büyükelçileri, YÖK üyeleri de hazır bulundu.

Forumda açılış oturumunun ardından konferans panel ve toplantılar Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde yapıldı. Bologna sürecinden kopmadan İslam ülkeleri arasında işbirliklerinin kurumsal anlamda başlaması, güçlü bir ağ oluşturulması ve araştırma alanı kurulması hedefiyle düzenlenen forumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile YÖK Başkanı Saraç da birer konuşma yaptılar. Forum ortak bildiri ile son buldu.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim