“Üzülerek belirmeliyim ki İslam alemi bu durumu öylesine içselleştirmiş ki artık laftan ve kınamaktan başka bir iş yapmamakta” diyen Sakınmaz, Müslümanların ilk kıblesinin, hala İsrail’in işgali ve tasallutu altında olduğunu, bu durumu kabullenmenin bile başlı başına bir garabet sayılması gerektiğini vurguladı.

ABD ne de İsrail’le olan ilişkiler noktasında bir sorgulamanın yapılmadığını dile getiren Sakınmaz, “İsrail ve ABD ile bu denli sıkı fıkı olmanın, dost ve müttefik pozları kesme ısrarının ardındaki motivasyonu sorgulamak gerekmez mi? ABD ve İsrail ile ilişkilerde, her seferinde sonu baştan belli olan “hayal kırıklıkları” yaşamanın manası var mı?

Sözün özü İslam alemi, sadece tepki vermek, sadece konuşmak, sadece nutuk atmak noktasına indirgenmiş bir durumdadır ve hiçbir anlamlı eyleme geçmedikçe de daha çok İsrail ve türevlerinin saçmalıklarıyla karşı karşıya kalacağız. “Esmesen de gürle” mantığıyla boşa gürleyerek zalimin zulmü engellenemiyor. Tersine, masaya serilmiş olan projeler, planlar tüm hızıyla işliyor da işliyor. Bu projelere karşı bizler de her şeye rağmen İslam birliğini kurmalıyız.

Acilen karşı bir adım olarak bütün İslam ülkeleri Kudüs’ü, doğusu ve batısıyla tamamen Filistin’in başkenti olarak ilan etmeli ve Türkiye başta olmak üzere bütün İslam ülkeleri elçiliklerini Kudüs’e taşımalıdır” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim