Çalışma ve İş Kurumu Çorum İl Müdürlüğü tarafından, 8 Nisan- 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında İşgücü Piyasası Araştırması gerçekleştirilecek. Araştırma kapsamında 527 işyeri ziyaret edilecek.
İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan’ın verdiği bilgiye göre, Çorum’un tamamında gerçekleştirilecek bu araştırma ile Çorum ilinin işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek. Bu araştırma; İŞKUR tarafından sunulan birçok hizmete girdi sağlayacak.
Çalışma kapsamında yapılan işyeri ziyaretleri ile hem Kurum hizmetleri tanıtılacak, hem de tespit edilen açık işler Kuruma kazandırılmaya çalışılacak.
Ayrıca, araştırma kapsamında tespit edilen açık iş, temininde güçlük çekilen meslekler ile gelecek dönemde ihtiyaç duyulacak mesleklere ilişkin veriler Yıllık Eğitim Planı hazırlanırken kullanılacak. Yapılacak bu araştırma İŞKUR’un 2016 yılı hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacak.
BİLİMSEL SONUÇLARA ULAŞILACAK
Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada, tamsayım yöntemi ile çalışılacak. Çalışma başından sonuna kadar işgücü piyasasına hâkim, güçlü bir ekiple koordine edilecek. İşyeri ziyaretleri “her işsize, her işverene bir danışman” sloganıyla istihdam edilen, İş ve Meslek Danışmanları tarafından yüz yüze görüşme yöntemi ile gerçekleştirilecek.
TÜİK İLE BİRLİKTE
Saha çalışması, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen 2-9 çalışanı olan 60 işyerinde, 10-19 çalışanı olan 26 işyerinde ve 20 ve üzeri çalışanı olan 441 işyerinde yapılacak. Alan uygulaması Çorum İŞKUR personeli tarafından işyerleri ziyaret edilerek gerçekleştirilecek. Çalışma sonucunda il düzeyinde sektörel olarak istatistiksel tahminler üretilecek.
ANALİZ RAPORU HAZIRLANACAK
Çalışma sonuçlarının raporlaştırılması yine İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirilecek. Çalışmanın sonuç raporunda Çorum işgücü piyasası talep yönüyle ele alınacak. Aktif istihdam politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanıyor.
Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim