Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Şahan “İşe İlk Adım Projesi” ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Şahan, 100 Günlük İcraat Programı ile hayata geçirilen ve ilki 10 Kasım 2018’de biten İşe İlk Adım Projesi’nin ikinci 100 Günlük İcraat Programı ile 28 Şubat 2019 tarihine kadar uzatıldığını belirterek, “Bu proje ile, üniversite (en az önlisans) mezunu ve 29 yaşından küçük işsizler işbaşı eğitim programlarına dahil edilerek mesleki tecrübe kazanacak ve program sonrasında işverenler tarafından istihdam edilerek işverene asgari ücret desteği sunulacaktır” dedi.

Şahan, “İşe İlk Adım Projesi üniversite mezunu gençleri işe alan işverenlere ücret desteği sağlanacak olup, işbaşı eğitim programı sonrasında istihdamları devam eden gençler için işverenlere zorunlu istihdam sürecinde net asgari ücretin %50 tutarında destek İŞKUR tarafından sağlanacak, bu süreden sonra işveren tarafından kişinin 12 ay daha istihdam edileceğine dair taahhüt vermesi halinde net asgari ücretin %25 tutarında ücret desteği bir yıl boyunca İŞKUR tarafından karşılanmaya devam edilecek ve böylece üniversite mezunu gençlerin işbaşı eğitimlerinden sonra 18 aya kadar uzun süreli istihdamda tutulmaları sağlanacaktır.” dedi.

Şahan, destekten yararlanma şartları şu şekilde açıkladı:

“İşbaşı eğitim programının 28.02.2019’a kadar başlatılmış olması (Bu nedenle başvuruların Şubat ayının son haftasından önce yapılması gerekmektedir).

Katılımcının program başlamadan önce üniversiteden (en az önlisans) mezun olması ve 30 yaşından gün almamış olması.

İşverenlerin zorunlu istihdam sürecini tamamlamış olmaları ve tamamlanmasını müteakip 45 işgünü içerisinde İl Müdürlüğümüze başvurması.

Destekten faydalanılacak aylardaki sigortalı çalışan sayısının en az program bitiş tarihindeki çalışan sayısı kadar olması (çalışan sayısının program bitiş tarihindeki çalışan sayısından düşük olması durumunda o aya ait destekten faydalanamayacaklardır).

SGK’ya yasal ödeme süresi geçmiş sigorta primi, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası, gecikme zammı ve yapılandırılmamış vergi borcunun bulunmaması.

İşverenden istenecek olan ücret ve sigorta ödeme belgelerinin ve diğer evrakların takip eden ayın ilk yedi işgünü içerisinde İl Müdürlüğümüze ibraz edilmesi.

Desteğe konu sigortalının kesintisiz istihdam edilmesi ve priminin tam zamanlı yatırılması.

İşbaşı eğitim programları halen imalat ve bilişim sektörleri için en fazla 6 ay, diğer sektörler için en fazla 3 ay olarak uygulanmaktadır. Daha detaylı bilgi ve başvuru için İŞKUR İl Müdürlüğümüzdeki İş ve Meslek Danışmanlarımızla görüşülebilir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim