Bu kapsamda hayvancılık işi yapmak isteyen, projeleri kabul edilen ve protokolleri imzalanan Gazi Yüksel ve Sedat Kaya’ya büyükbaş hayvanlarının teslimi yapıldı.

Gazi Yüksel’in büyükbaş hayvanları Mecitözü ilçesinde, Sedat Kaya’nın büyükbaş hayvanları ise Büyük Düvenci beldesinde teslim edildi. Büyük Düvenci’deki teslim sırasında Belediye Başkanı Necmettin Yalçın da hazır bulundu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Şahan, “İŞKUR engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile işgücü piyasasında yer almalarını temel görev bilerek, bu farkındalıkla hizmet veren bir kurumdur. Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüzce yılda iki dönem halinde engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmalarına olanak sağlayacak hibe destek programları ile ilgili proje başvuruları alınmaktadır. Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden 4857 sayılı İş Kanunu’nun 101. maddesi uyarınca tahsil edilen idari para cezaları engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile işe uyumuna yardımcı olmak amacıyla kullanılmaktadır. Bu kapsamda 2017 yılı içerisinde vatandaşlarımıza duyurusunu yaptığımız hibe destek programına Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü kanalıyla, proje hazırlayanların projeleri önce Çorum İŞKUR Müdürlüğü’ne değerlendirilmiş, proje sahiplerine danışmanlık hizmeti verilmiş, eksiği olmayan projeler İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulundan geçirilerek Genel Müdürlüğümüze ilgili komisyonda değerlendirilmek üzere gönderilmiş, Komisyonca; hayvancılık işi yapmak isteyen iki eski hükümlüye ait projeleri kabul edilmiş ve kararlar doğrultusunda İl Müdürlüğümüzce işbirliği protokolleri imzalanmıştır. Çorum İŞKUR, hayvancılık projelerine en büyük desteği bu sene vermiştir ve onay verilen projeler kapsamında 9 büyükbaş hayvan proje sahibi vatandaşlarımıza dağıtılmıştır. Bu kapsamda başarılı olan projelerin öncelikle ülkemize, sonra Çorum’a ve proje sahibi kişilere hayırlı olmasını diler, bu başarının tüm eski hükümlü ve engelli vatandaşlarımıza proje hazırlama cesareti vermesini temenni ederim. Çünkü balık vermekten ziyade balık tutmayı öğretmenin Çorum’un sosyo-ekonomik gelişimine daha fazla katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz.” diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürlüğü olarak dezavantajlı gruplar içinde yer alan engelli ve eski hükümlü vatandaşların müteşebbis ruhu ile hareket ederek kendi işlerini kurmalarını maddi ve manevi olarak desteklediklerini belirten Şahan, “Yeni kurulacak her işyeri potansiyel istihdam kapısıdır ve Çorum’da istihdam kapısı açabilecek potansiyele sahip her proje kurumumuz için değerlidir. Bu nedenle 2017 yılı içinde düzenlenecek hibe destek programlarına başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımızın 11.12.2017 tarihine kadar projelerini İl Müdürlüklerine getirmelerini ve başvuru tarihini kaçırmamak adına iş ve meslek danışmanlarımız ile irtibat halinde olmaları ve gerekli danışmanlık hizmetini mutlaka kurumdan almalıdırlar.” ifadelerini kullandı.

Büyük Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın ise verilen desteklerden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederek belde sakinlerinden Sedat Kaya’ya kendilerinin maddî ve manevî desteklerinin devam edeceğini söyledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim