Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Şahan, eğitimime katılacak kursiyerlere kurs sonunda katılım belgesi verileceğini ifade ederek, iş kurma planı hazırlayıp resmi işyeri açma şartlarını yerine getirdikten sonra KOSGEB’e başvuru yapabileceklerini açıkladı.

KOSGEB tarafından başvurunun uygun bulunması halinde finansman sağlanacağını açıklayan Ali Şahan, destek verilmeyen sektörleri tarım, hayvancılık, eğitim ve spor sektörleri olarak açıkladı.

Ali Şahan, 10 Temmuz-9 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenecek kursun 7 grup halinde gerçekleştirileceğini belirterek, eğitime her gün gelme zorunluluğunun bulunduğunu ve eğitimlerin her grup için 4 fiili gün şeklinde 08.00-17.00 saatleri arasında yapılacağını kaydetti.

Programa katılmak isteyenlerin 21-30 Haziran tarihleri arasında İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları ile görüşmesi gerektiğini özellikle ifade eden Şahan, eğitime katılmak isteyenlerde aranan şartları ise şu şekilde açıkladı:

“İŞKUR’a kayıtlı olmak, daha önce girişimcilik programlarına katılmamış olmak, en az ilköğretim (ilkokul) mezunu olmak ve 18 yaşını tamamlamış olmak, İŞKUR’un herhangi bir kurs veya programında yaptırım uygulanıyor olmamak.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim