Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları yönünde projeler çerçevesinde Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 11 engelli vatandaşla kendi işini kurmaları yönünde işbirliği protokolü imzaladı.

İmzalanan protokol hakkında bilgi veren Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Şahan, Engelli Ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyonun kararı çerçevesinde kendi işini kuracak 11 engelli vatandaşa kendi işini kurma fırsatı verdiklerini belirtti.

Proje kapsamında Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyonun kararı çerçevesinde toplam 439.719,60 TL kaynak tahsis edildiğini açıklayan İl Müdürü Ali Şahan, kurum olarak istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak amacıyla çalışmalarının devam ettiğini, bu kapsamda bu güne kadar engeli ve eski hükümlü toplam 13 kişiye kendi işini kurmaları yönünde destek verildiğini söyledi.

Projeler İŞKUR’un gözetimi ve denetiminde başarılı bir şekilde devam ettiğini anlatan Şahan, “Destek verilen 13 kişiye ek olarak 2018 yılında 11 kişiye daha hayallerindeki projelerini gerçekleştirmeleri yönünde fırsat verdiklerini, aklında bir projesi olup da bu güne kadar maddi yetersizlik nedeniyle gerçekleştirme fırsatı bulamayan engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızı hayallerini gerçekleştirmek üzere İŞKUR’a bekleriz. 2019 yılında da desteklerimiz devam edecektir. Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın başvurularının kurumumuz internet sitesinde (www.iskur.gov.tr) “duyurular” bölümünde yayınlanan 2019/1 “Başvuru Rehberi” doğrultusunda alınacaktır. Proje kapsamında engeliler için en fazla 50.000 TL ve eski hükümlüler için en fazla Asgari Ücretin 15 katına kadar kaynak tahsis edilecek olup, kaynak tahsis edilerek başlatılan projelerin üç yıl boyunca İl Müdürlüğümüzce takibi yapılarak üç yılın sonunda alınan demirbaşalar proje sahibine hibe edilecektir. Kurumumuz internet adresinde yayınlanmış “Başvuru Rehberi ve Formuna” göre hazırlanıp İl Müdürlüğümüze sunulan projeler kamu ve sosyal taraflardan temsilcilerden oluşan Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir" dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim