Çorum il genelinde İşletme Müdürlükleri ve Fidanlık Şefliği’nin işbirliğinde TYP uygulanacağını belirten Üstün, 17 Mart 2015 tarihinde imzalanan protokol uyarınca 13 Nisan’da göreve başlamak üzere 1000 kişinin istihdam edileceğini ve işin 12 Ekim’e kadar süreceğini anlattı.
Fidan ve ağaç yetiştirme, dikim ve bakımında görevlendirilecek olan bu kişilere asgari ücret ödeneceğini, SGK primlerinin yatırılacağını dile getiren Üstün, başvurunun fazla olması durumunda 6 Nisan günü saat 10.00’da İŞKUR’da noter huzurunda kura çekileceğini, başvuruların ise 26 Mart 2015 günü mesai saati sonuna kadar yapılması gerektiğini ifade etti.
35 yaş üstü kadın, eski hükümlü, engelli ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlardan öncelikli liste oluşturulacağını anlatan Üstün, TYP’ye kuruma kayıtlı, 19-65 yaş arası, açıköğretim hariç öğrenci olmayan, en az okuryazar olan, kamudan emekli, malul, dul, yetim vb. aylığı almayan, son altı ay içerisinde diğer programlardan yararlanmayanların başvurabileceğini söyledi.
İŞKUR Müdür Vekili Üstün söz konusu program kapsamında alınacak kişiler ve nerelere alınacakları hakkında da şu bilgileri açıkladı: “Çorum Orman İşletme Müdürlüğü: 153, Sungurlu Orman İşletme Şefliği: 83, Alaca Orman İşletme Şefliği: 65, Mecitözü Orman İşletme Şefliği: 39, Uğurludağ Orman İşletme Şefliği: 50, Ortaköy Orman İşletme Şefliği: 18, Boğazkale Orman İşletme Şefliği: 5, Dodurga Orman İşletme Şefliği: 12, Laçin Orman İşletme Şefliği: 33, Osmancık Orman İşletme Şefliği’ne ise 227”
Editör: TE Bilisim