Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Şahan, İŞKUR Şube Müdürü Zeki Karaman ile birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu ziyaret etti.
İŞKUR’un çalışmaları ile ilgili bilgi veren Şahan, İl Müdürlüğü hizmet binası ve fiziki alanların iyileştirilmesi için Milletvekili Salim Uslu’dan destek istedi.
AK Parti döneminde İŞKUR’un etkinliğinin arttığını ve gerçek anlamda iş gücü ve sosyal alanda kendini geliştirdiğini vurgulayan Salim Uslu, “Dönemimizde, İŞKUR sadece işsizleri kayıt altına alan bir kurum olmaktan çıkarak işgücü planlaması, özel sektörün ihtiyaçlarının karşılanması, mesleki eğitim çalışmaları, toplum yararına çalışma programları gibi birçok alanda kendini geliştirmiştir. Bu sayede istihdamın yanında ekonomik ve sosyal olarak da şehrimize katkılar sağlamış olduk” dedi.
Toplum Yararına Program kapsamında sadece Çorum’da 2010 yılından bugüne kadar 10 bin kişiye yakın istihdam 85 Milyon liralık kaynak aktarımı sağlandığını ve bu sayede hem istihdam hem de kamu hizmeti yapılarak aktarılan bütçenin Çorum’da kullanılmasının ekonomiye katkı sağladığını anlatan Milletvekili Uslu, “Kurumların etkin ve verimli çalışması oldukça önemli fiziki alanlarınızın iyileştirilmesi için gereken desteği sağlayacağız” şeklinde konuştu.
Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan’ı telefonla arayarak görüşen Salim Uslu, Çorum İŞKUR İl Müdürlüğü hizmet binasının ve fiziki ortamın yerinde incelenmesi için bir heyetin önümüzdeki hafta Çorum’da olacağını söyledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim