Kış şartlarının olumsuzluğunun Türkiye’nin tamamında etkisini gösterdiğini belirten Öztürk, “Kar yağışının etkili olduğu kimi il ve ilçelerde ulaşımın aksamasından dolayı okullar mülki amirler tarafından tatil edilmektedir. Şu anda ilimizde kış şartları kimi ilçeleri olumsuz etkilemektedir. Bu olumsuzluktan en fazla etkilenen ilçelerimizden birisi de İskilip köyleridir. Örneğin Kuzköy ve Kurusaray köylerinde yaklaşık 60 cm kar yağışı gerçekleşmiş ve gelen servisler ise okullara  zincir takarak  gelmişlerdir” dedi. Taşıma yapan  25 öğrenci servisinden Kuzköy İlkokulu’na 2 adet, Kurusaray Ortaokulu’na ise 4 adet servisin gelebildiğini kaydeden Öztürk, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Gelen servisler de yolda birçok hayati tehlike atlatarak geldiklerini söylemişlerdir. Bu olumsuz hava (tipi) ve yol şartları İskilip İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü'ne okul idarecileri ve öğretmenler  tarafından bildirildiği halde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim öğretim faaliyetine devam edileceğini bildirmişlerdir. Çocukların güvenliği, yol ve hava şartlarının olumsuzluğu dikkate alınmamıştır. Okullara İskilip ilçesinden taşımalı çocuklar için yemek arabası gönderildi. Yemek arabası bir kaç okula ulaşım sağlayamadı. Ulaşım sağladığı Kurusaray Ortaokulu civarında tipinin etkisi ile kara saplandı. Araç öğrenci ve öğretmenlerce zor şartlar altında kurtarıldı. 

Tipinin artması sonucunda İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne bilgi verilmiş ancak ilçe milli eğitim müdürü tarafından öğretmenlerin okuldan ayrılmaması, ayrılan öğretmenlerin ise sevk veya rapor alması gerektiği söylendiği bizlere ifade edilmiştir. Hiçi bir durum ve açıklama öğrenci ve öğretmenlerimizin yaşamından  daha değerli değildir. Bu açıdan bizler sendikamıza gelen bilgiler ışığında İskilip İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bağlantı kurmaya çalıştık. Kar yağışı ve tipin bölgede devam etmektedir.

Bu koşullar altında öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, servislerimizin can güvenliği için İskilip ilçesi taşımalı okulların bir an önce tatil edilmesini talep ediyoruz.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim