Açıklamasında; İskilip Tosya ve İstanbul bağlantı yolunun 2 milyon lira tutarındaki proje ihalesinin yapıldığını belirterek inşaat kısmının çalışma hazırlıklarının devam ettiğini, Karayolları tarafından 2010 yılında 10 km’lik kısmının yapıldığını ve Kastamonu bölgesinde güzergah değişikliği sebebiyle yeni güzergah çalışması yapıldığını anlattı.

İskilip Tosya bağlantı yolu yapılması halinde Çorum’un ticari hacminin daha da genişleyeceğini anlatan Çamiçi, “İskilip Tosya ilçelerinde insanların Tarım ve Sanayi alanında iş hacminin artması ekonomik alanda ülkemiz ve ilimiz açısından katma değer oluşturması kaçınılmazdır. Hafif ticari araçlar da yıllık 30 milyon lira, tonajlı araçlarda 200 milyon lira ekonomik kazanç sağlayacağı 2017 yılı hesap cetvelinde görülmektedir.

Hususi otolar içinde yıllık 20 milyon lira tasarruf sağlanacağı tahminidir. İskilip Tosya yolunun trafiğe açılması 250 milyon lira ülke ekonomisine katkı sağlayacağı gibi Uğurludağ, Bayat, İskilip ilçelerinin nüfusunun ulaşım ağında büyük sorunu çözülmüş olacaktır” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim