Okul servis araçlarında son yaşanan istenmeyen olayların ardından TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanıyla görüşerek çözüm için artık mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu olması konusunda görüş birliğine varıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “TESK ESYEM, başta okul servis aracı şoförü ulusal yeterliliği olmak üzere, 3 meslekte daha MYK’dan yetki alarak mesleki yeterlilik sınavlarınde başarılı olanlar belgelendirilecek. Bu arada, TESK ile MYK arasında şehir içi ulaşım sektöründe yer alan mesleklerde kapsam genişletmesi çalışmaları devam ediyor. TESK ESYEM kapsamında ayrıca Minibüs Şoförü, Taksi Şoförü ve Şehir İçi Toplu Taşıma Otobüs Şoförü ulusal yeterliliklerinde de yeterlilik sınavları düzenlenecek. Böylelikle şehir içi ulaşım sektöründe yaşanan sorunlar azaltma hedefimize ulaşacağız. TESK ESYEM’in sınavlarında başarılı olamayan üyelerimiz alt teşkilatımızca eğitime tabi tutulacak. Yeterlilik sınavlarında başarı oranı şoför esnafımızın bu alandaki eğitim ihtiyacını da ortaya koyacak.” diye konuştu.

Kadınların yoğun olarak çalıştığı kişisel hizmetler sektöründe de yaşanan belgelendirme sorununu aşmayı hedeflediklerini belirten Bendevi Palandöken, “TESK ESYEM Belgelendirme Merkezi bu sektörde Kuaför, Güzellik Uzmanı, Makyaj Uzmanı, Ağdacı, Manikürist gibi 12 meslek dalında TÜRKAK’tan akredite edilerek MYK’dan yetkilendirildi. TESK ESYEM, kadın çalışan sayısının çok yüksek olduğu Kişisel hizmetler sektöründe belgesiz çalışanlara mesleki yeterlilik sınavları düzenleyerek başarılı olan adaylara mesleki yeterlilik belgesi düzenleyecek.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim