Kömür ithalatında Türkiye’nin en büyüklerinden biri olan ve Derince Limanı’nı alarak Türkiye çapında adını duyuran Safi Holding, Çorum Şeker Fabrikası ihalesinde de 528 milyon lirayla en yüksek rakamı verdi.

Giresun kökenli ve tam bir aile şirketi olan Safi Holding’in başında, Hakan Safi bulunuyor. Yalnızca kömür sektöründe yıllık cirosu 300 milyon doları bulan şirketi, kardeşi, amcaları ve amca çocukları ile birlikte yönetiyor.

Çorum Şeker Fabrikası ihalesinden sonra, amca Cengiz Safi ile kısa bir söyleşi yaptık. Cengiz Safi, şeker sektörüne yabancı olmadıklarını, 2012 yılındaki ihalede de ikinci sırada yer aldıklarını belirterek, “Çorum Şeker Fabrikası daha iyi yerlere gelecek” dedi.

Çorum’a yeni yatırımlar yapacaklarını, istihdamı artıracaklarını anlatan Cengiz Safi, “Biz işin ehliyiz. İşçi de pancar üreticisi de rahat olsun, bize güvensin. Çorum Şeker’i Türkiye’nin en gözde şeker fabrikası yapacağız.” ifadesini kullandı.

Cengiz Safi, temel felsefelerini de şöyle özetledi: “Orada bir ağaç var. Meyvesini çoğaltacağız ve hep birlikte yiyeceğiz.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim