Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağışlanan 8 akülü tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahibi engellilere dağıtımı için valilik binasında düzenlenen törene Vali Ahmet Kara ve eşi Mesude Kara, Garnizon Komutanı J. Albay Metin Özbek, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, kurum müdürleri, engelliler ve aileleri katıldı.
Engelleri ortadan kaldırmanın sosyal devletin bir görevi olduğunu belirten Vali Ahmet Kara, bu yıl 8 ilçe kaymakamlığında engelli asansörü yaptırdıklarını dile getirdi.
Yıl içerisinde engellilere yönelik yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Kara, “Engellilere yönelik son yıllarda çok sayıda rehabilitasyon ve eğitim merkezleri açıldı. Burada isteyenlere farklı alanlarda eğitim veriliyor. Kimine resmi kurumlarda iş imkanı sağlıyoruz. Kimine de engelli bakım ücreti vererek, yakınları tarafından bakılmasını temin ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Engelliler için bağışta bulunan hayırsevere teşekkür eden Vali Kara, “Bu engelli araçlarını temin eden ve isminin açıklanmasını istemeyen hayırsevere teşekkür ediyoruz. Allah hayrını kabul etsin. Bundan sonra da hayırseverlerimizin benzer hayırlarını biraz daha çoğaltmalarını diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri, akülü tekerlekli sandalyeleri sahiplerine dağıttı. Vali Kara, ilk aracı doğuştan yürüme engelli olan Suriyeli genç bir kıza teslim etti.



(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim