1995 yılında şüpheli bir trafik kazasında kaybettiğimiz merhum liderin eşi Işık Ahmet, İstanbul’da ikamet eden hemşerimiz Fatma Tuzcu ile birlikte Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Okul Müdürü Muharrem Olukçu ve öğretmenler tarafından çiçeklerle karşılanan Işık Ahmet, öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.

Çok duygulandığını dile getiren Işık Ahmet, Batı Trakya Türkleri’nin sorunlarını ve eşinin önderliğinde sürdürülen mücadeleleri anlattı.

Okul Müdürü Muharrem Olukçu ise bu anlamlı ziyaret için Işık Ahmet’e teşekkür ederek, kendisini önümüzdeki yıllarda da Çorum’da ağırlamak istediklerini söyledi.

Bugün Yunanistan sınırları içerisinde yer alan Gümülcine vilayetinde dünyaya gelen Dr. Sadık Ahmet, soydaşlarımızın yaşadığı sorunları dünya kamuoyuna duyurmak için çalışmalarda bulunmuştu. Levent ile Funda adında iki çocuk babası olan Dr. Sadık Ahmet; Batı Trakya Türk azınlığının haklarının imza altına alındığı Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümü olan 24 Temmuz 1995 günü şüpheli bir trafik kazasında hayata veda etmişti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim