Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak “Işığın yolumuzu sonsuza dek aydınlatacak” diyen SMMMO Başkanı Ali Can Doğan, Ata’nın ebediyete intikal edişinin Türk ulusunu derin bir üzüntüye sevk ettiğini söyledi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının hemen ardından tüm dünya liderleri tarafından yapılan açıklamaların ortak noktasının Ata’nın dünyaya gelmiş çok nadir bir dahi olduğu, büyük devlet adamlığı ile diğer dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmaları bulunduğu olduğunu söyleyen Ali Can Doğan, 10 Kasım mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Atatürk, reformcu ve ileriyi görebilen niteliklerinin yanında aynı zamanda büyük bir komutan. Türk milli mücadelesine yön vermiş, milleti ile birlikte “Ya istiklal ya ölüm” diyerek, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi olmuş büyük bir liderdir. Biz Türk milleti olarak onu unutmayacak, devrimlerine ve ilkelerine bağlı kalacağız. Atatürk’ün eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni bağımsız olarak sonsuza dek yaşatacağız. Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cunhuriyeti’nin  kurucusu eşsiz devlet adamı Atatürk, dün olduğu gibi bundan böylede yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Ataürk’ü minnet ve şükran duyguları içerisinde saygıyla anıyorum”
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim