Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde İŞİD’in hücre evine düzenlenen operasyonda teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Dodurgalı Gökhan Çakıcı gözyaşları arasında toprağa verildi.
Önceki akşam Kayapınar ilçesinde hücre evine düzenlenen operasyonda teröristlerin açtığı ateş sonucu 2 polis memuru şehit oldu. Olayın ardından bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve özel harekat polisi sevk edilirken çatışmalar şiddetlendi. Çok sayıda özel harekat polisin, katıldığı operasyon sabah 04.00’de başladı. Zırhlı araçlarla evin çevresini saran polis, operasyonun yapıldığı eve girdiği sırada teröristler ateş açtı. Teröristlerle yaşanan çatışma sonucu 2 polis memuru yaralandı. Meslektaşlarının haber vermesi üzerine bölgeye sevk edilen ambulansla yaralı 2 polis memurları hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.



Çorum nüfusuna kayıtlı polis memuru Gökhan Çakıcı ve Adana Tufanbeyli ilçesi nüfusuna kayıtlı Sadık Özkan için ilk tören dün sabah saatlerinde Diyarbakır’da düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Vali Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, vali yardımcıları, askeri erkan ve şehitlerin meslektaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Buradan gözyaşları ve dualarla memleketlerine uğurlanan şehitlerden Gökhan Çakıcı’nın cenazesi Merzifon Havaalanı’nda Vali Ahmet Kara, Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve diğer yetkililerin katıldığı bir törenle karşılanarak Çorum’a getirildi.



Özel Harekat Polisi Gökhan Çakıcı (22) memleketi Çorum’un Dodurga ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Merzifon’dan Dodurga’ya getirilen şehit polis Gökhan Çakıcı’nın cenazesi baba ocağında son kez helallik alınmasından sonra özel harekat polislerinin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Cenaze aracına binen şehit Çakıcı'nın Tunceli'de özel hareket polisi olarak görev yapan kardeşi Ersin Çakıcı, ağabeyinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Cumhuriyet Meydanı’na kadar o şekilde gelen kardeş Çakıcı, daha sonra cenaze aracından indi. Cenaze aracının yanında yürüyen özel harekat polisleri sürekli tekbir getirerek, kardeş Çakıcı’dan sürekli dua etmesini istediler.
Oğlunun al bayrağa sarılı tabutuna sarılan anne Nurgül Çakıcı ise, “Gökhan’ım yavrum beni bırakıp gitme yavrum, Beni bırakıp nerelere gidiyorsun yavrum. Sen bana hiç dayanamazdın yavrum” diyerek ağıtlarıyla yürekleri dağladı.
Tabutun başına gelen abi Ersin Çakıcı ise annesini sakinleştirmeye çalışarak ağlamamasını istedi. Bunun üzerine diğer özel harekatçı oğluna sarılan anne Çakıcı, “Dik duruyorum yavrum. Arkanızdayım. Kalleşce yaptılar. Kalleşçe olmasa böyle bir şey yapamazlardı. Mertçe gelemezler. Erkekçe yanınıza gelemezler. Erkekçe çıksınlar karşınıza ama gelemezler yavrum” diyerek feryat etti.
İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Çakıcı’nın cenazesi Esentepe İlçe Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Cenaze törenine Vali Ahmet Kara, AKP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, üst düzey askeri ve polis yetkililer, AK Parti, CHP, MHP milletvekili adayları ve il başkanları, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Öte yandan Şehit Polis Çakıcı’nın babası Ergin Çakıcı’nın da Çorum Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü'nde işçi olarak çalıştığı, Çakıcı ailesinin Akkent Mahallesi’nde yaşadığı öğrenildi.







(İHA)
Editör: TE Bilisim