Musul’a yönelik müdahalenin Irak’ta istikrarı ve bütünlüğü sağlamak bir yana, bölgeyi daha da istikrarsız bir hale getirmesinden endişeli olduklarını kaydeden Cıdık, “Aynı şeyi Suriye’de yaşıyoruz. Suriye’ye demokrasi getirmenin maliyeti şimdiden 470 bin Müslüman’ın canına, 16 milyon Müslüman’ın mülteci olmasına, masum bedenleri kıyılara vuran Aylan bebeklere mal oldu. Endişemiz o ki, Musul’u kurtarma operasyonu da yine binlerce, belki de yüz binlerce Müslüman’ın canına ve milyonlarca Müslüman’ın yerinden yurdundan olmasına neden olacak” ifadelerini kullandı.
“MEZHEP ÇATIŞMASI, BÜYÜK İSRAİL’E HİZMET EDER”
Bu operasyonun bölgede bir mezhep çatışmasına zemin hazırlayacağından da endişe duyduklarını ifade eden Cıdık, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Musul operasyonu, bölgede bir mezhep çatışmasını tetiklemektedir. Sorumsuzca yapılan açıklamalar bu konudaki endişemizi daha da arttırmaktadır. Unutulmamalıdır ki, tarihin en kanlı savaşları mezhep savaşları olmuştur. Bölgede yaşanacak bir mezhep kırılması, İslam âlemine değil, sadece Büyük İsrail Projesi’ne hizmet eder. Böyle bir savaşın tek kaybedeni Müslümanlar, tek kazananı ise sömürgeci emperyalizm olur. Böyle bir fitne, telafisi yüzyıllar alabilecek büyük yaralar açar. Herkesi bir kez daha akl-ı selim ve sağduyuya davet ediyoruz. Ey İslam âleminin yöneticileri, bölgemizde çok tehlikeli bir oyun oynanıyor. Musul üzerinden bir mezhep fitnesi ateşlenmeye çalışılıyor. Görmüyor musunuz? İslam ümmeti, “Kürt, Türk, Şii, Sunni, Arap, Acem” gibi her türlü etnik ve mezhebi farklılıklar tahrik edilerek birbirine düşürülmek isteniyor. Farkında değil misiniz? Lütfen bu oyuna gelmeyin.”
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim