Fosil esaslı yakıt kaynaklarının sürekli azaldığı, enerji tasarrufunun ön plana çıktığı ve alternatif enerji kaynaklarına dayalı uygulamaların gittikçe yaygınlaştığı günümüzde, enerji ve enerji dönüşüm sistemleri üzerine yapılmakta olan bilimsel çalışmaların öneminin daha da arttığı, bu kongre kapsamında da ülkemizdeki üniversitelerde bilimsel araştırma yapan akademisyenler, sanayide çalışan mühendisler ve sanayicilerin bir araya getirilerek ısı bilimi ve tekniği alanında yapılan son çalışmaların değerlendirileceği, tartışılacağı ve bu çalışmalar hakkında bilgi paylaşımının sağlanmasının amaçlandığı kongre 13-16 Eylül 2017 tarihleri arasında 28 oturumda yapılacak.

21. Ulusal Isı Bilimi ve Tekniği Kongresi’nin açılışında protokol konuşmalarından sonra sponsorlara plaketleri dağıtılacak. Ayrıca saat 19.00’da Çorum Müzesi gezisinin yapılacağı kongrede yarın Amasya, 15 Eylül günü Çorum kent merkezi ve 16 Eylül günü ise Boğazkale Hattuşa gezisi gerçekleştirilecek.

Ulusal Isı Bilimi ve Tekniği Kongresi uyarınca bugün saat 17.30’da “Endüstride Isı ve Akışkan Uygulamaları” ve 15 Eylül günü saat 15.45’te “Enerji Verimliliğinde Isı Yalıtımının Rolü” konulu panellerin yapılacağı kongrede düzenlenecek oturumlarda “Akışkanlar Mekaniği; Biyokimyasal Enerji; Çevre, Kirlilik ve Kontrol; Enerji Ekonomisi; Enerji Yönetimi; Havalandırma Tekniği; Isı Değiştiricileri; İklimlendirme Sistemleri; Isı Tekniği; Isı ve Kütle Geçişi; İç Hava Kalitesi; Termodinamik; Yakıtlar ve Yanma ve Yeni ve Temiz Enerji Teknolojileri” konularında akademisyenler ile konunun uzmanları tarafından sunumlar yapılacak.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim