Dün Çorum’a bir dizi etkinlik ve programa katılan Öztunç, daha sonra parti il binasında düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Binlerce çiftçinin ürettiği pancarın şeker fabrikalarında işlendiğini, bundan hem çiftçi, hem işçi, hem de esnafın kazandığını belirten Öztunç, “İktidar miras yedi gibi davranıyor. Bunların döneminde Türk Telekom, Petlas, Tedaş, Tüpraş, SEKA, Seydişehir Alüminyum, Tekel, Eti Bakır, Ereğli Limanı ve Demir Çelik, İskenderun Limanı ve Demir Çelik satıldı. Cumhuriyet’in kurucuları tarafından kurulan ne kadar fabrika ve kurum varsa satıldı. Şimdi sıra bir diğer Cumhuriyet kurumu olan şeker fabrikalarına geldi. Tam bir miras yediler. Satıyorlar, paraya çeviriyorlar. O paranın nereye gittiği ise belli değil” dedi.

“AKP HEM KANDIRIYOR HEM DE KANDIRILIYOR”

Konuşmasının devamında AKP-MHP ittifakına değinen Öztunç, “16 Nisan halk oylamasından önce ‘evet çıkarsa koalisyon dönemi sona erecek’ demişlerdi. Milleti yine kandırdılar. AKP-MHP ittifakı bal gibi koalisyon” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın kandırma ve kandırılma konusunda uzman olduğunu söyleyen Öztunç, “Zamanında çözüm sürecinde PKK ile masaya oturmuşlardı. Şimdi ‘PKK bizi kandırdı’ diyorlar. Hoca efendi dedikleri FETÖ de bunları kandırdı. Birlikte tatil yaptıkları Esad da kandırdı. Her defasında ‘aldatıldık’ diyor.

AKP-MHP-BBP ittifakı şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ancak bu millet bunlara okkalı bir Osmanlı tokadı atacaktır” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim