Belediye Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Köroğlu, Sevgi Evleri Kız Yetiştirme Yurdu, Erkek Yetiştirme Yurdu ve Atıl Üzelgün Huzur Evi, SGK İl Müdürlüğü’nde hizmet alımı ihalesi ile çalışan ve 100 üyeyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin son merci olan Yüksek Hakem Kurulu’ndan olumlu şekilde sonuçlanarak geldiğini kaydetti.
Yapılan toplu sözleşmelerin artışlarının 6 aylık dilimler halinde olduğunu ve yaklaşık 470 üyeyi kapsadığını anlatan Köroğlu, yapılan toplu sözleşmelerden önemli kazanımlar elde edildiğini, kişilerin maaşlarına 250-300 lira artış olduğunu geriye dönükte ise kişi başına 1.500-2.300 lira arasında farkın hesaplara geçtiğini vurguladı. İşçilerin en büyük hayalinin kadro olduğunu söyleyen Mustafa Köroğlu, çalışanların sürekli işçi kadrolarına alınması ve taşeron sorununun bir an önce ortadan kaldırılarak köklü çözüm getirilmesini istediklerini ifade etti.
Yapılan toplantının ardından Toplu Sözleşme sürecindeki çalışmalarından dolayı Mustafa Köroğlu’na üyeler tarafından çiçek ve plaket verildi.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim