Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Çorum Şubesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla Dodurga’dan Çorum’a “Emeğe Saygı Yürüyüşü” gerçekleştirdi.
Eğitim-İş Şube Başkanı İlhan Yaşar öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Uğur Demirer, CHP Çorum milletvekili aday adayı Cengiz Atlas, ADD gençliği ile sendika üyeleri de destek verdi.
Dodurga’da saat 11.00’da başlayan kutlama programı, Lâçin’de basın açıklaması ile devam etti. Buradan Çorum’a hareket eden sendika üyeleri Özdoğanlar Kavşağı’nda toplanarak Saat Kulesi’ne kadar yürüdü.
“Her yer Taksim her yer direniş”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde sık sık slogan atan grup, Saat Kulesi önünde basın açıklamasında bulundu.

“BU DÜZENE KARŞI KOYACAĞIZ”
Meydanda bir konuşma yapan Eğitim-İş Şube Başkanı İlhan Yaşar, “Tüm emekçilerle birlikte iktidarın; emek ve Cumhuriyet düşmanı politikalarına, iş güvencesinin kaldırılması girişimlerine, taşeron, esnek ve kuralsız çalıştırmaya, iş cinayetlerine, ırkçı, gerici ve bölücü eğitim sistemine, özelleştirme ve yerelleştirmeye her zaman tüm gücümüzle karşı çıkacağız” dedi.
Kıdem tazminatının kaldırılması, taşeronluğun, güvencesiz, kuralsız ve esnek çalışmanın yaygınlaştırılması, grevlerin yasaklanması, iş cinayetleri ve ülkenin ucuz işgücü pazarına dönüştürülmesinin emekçilerin en can yakıcı sorunlarından olduğunu belirten Yaşar, “birlik, mücadele ve dayanışma” ruhuyla bu düzene karşı koyacaklarını söyledi.

“GÜVENCELİ BİR İŞ, İNSANCA YAŞAM HAKKI”
Eğitim-İş Şube Başkanı İlhan Yaşar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İnanıyoruz ki, birlik ve dayanışma içinde vereceğimiz mücadele kazanılacaktır ve inanıyoruz ki bu mücadele kazanıldığında; emekçilerin alın terlerinin karşılığını alacaklardır. Yoksulluk ve işsizlik yok edilecektir. Hakça bir paylaşım düzeni kurulacaktır. Cumhuriyetin laik, demokratik eğitim politikaları yaşama geçirilecektir. Herkes için güvenceli bir iş, herkes için insanca yaşam hakkı sağlanacaktır.
Bütün emekçiler temel hakları ve ekonomik talepleri için birleştiğinde, daha adil ve özgür bir dünyanın kurulacağını, emeğimizi sömürenlerin ise bir daha geri dönmemek üzere yıkılıp gideceklerini biliyoruz.
Eğitim-İş olarak bugün yurdun her köşesinde, 1 Mayıs alanlarından sömürüsüz, sınıfsız bir gelecek özlemlerimizi inatla haykırıyoruz” dedi.
Basın açıklaması sonrasında sendika üyeleri ve ADD gençliği halay çekip, olaysız bir şekilde dağıldı.



(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim