İlim Yayma Vakfı Ankara Temsilcisi ve Ankara Hukukçular Derneği Başkanı Av. Fatih Maden, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.
Üniversite’de yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini ve yaşanan gelişmelerden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Av. Fatih Maden, Rektör Alkan’ın geldiği günden bugüne kadarki süreçte büyük başarılara imza attığını, sadece ulusal alanda değil, uluslararası alanda da üniversitenin karakterini ve imajını en üst seviyeye taşıdığını vurguladı.
Kendisinin geçtiğimiz dönemlerde Çorum’da, şuan ise Ankara’da gerek İlim Yayma Vakfı gerekse de Ankara Hukukçular Derneği’nde aktif bir şekilde STK’larda görev aldığını belirten Av. Maden, Alkan’ın STK’larla yakın işbirliği içerisinde hareket etmesinin büyük önem arz ettiğini belirterek, gerçekleştirmiş olduğu başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Toplumun gelişmesinde çok önemli bir role sahip olan STK’ların öneminin bilinciyle hareket ettiklerini söyleyen Alkan ise, toplum yararına işler yapma gayretinde olduklarını vurgulayarak, üniversitenin kapısının herkese açık olduğunun altını çizdi. Üniversitenin her fırsatta STK temsilcileriyle bir araya geldiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, “İlgili kamu sektörleriyle ilgili STK’larla ilgili herkesle üniversitenin işbirliği yapmasını gerçekten çok önemsiyorum. Görevde olduğumuz süre içerisinde de bunu somut göstergeleriyle de ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar olmadığına aynı zamanda bulunduğu şehrin hatta bölgenin sosyo-kültürel kalkınmasına da katkı sağlaması gerektiğine yürekten inanıyoruz” dedi.
Ziyaret sonunda Av. Fatih Maden, filografi sanatıyla Hitit Üniversitesi ambleminin işlendiği bir tabloyu Rektör Prof. Dr. Alkan’a hediye etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim