Burkina Faso Ankara Büyükelçisi Amadou Dicko ve Benin Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İssiradjou İbrahim Gomina’nın önceki gün gerçekleştirdikleri ziyarette Benin Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticari İlişkiler Ateşesi Roger Gnaho ile MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Mücahid Ahmet Köksal da hazır bulundu.

İkili işbirlikleri, ortak çalışmalar, öğrenci değişim programları ve değişim anlaşmalarının ele alındığı görüşmede Benin Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İssiradjou İbrahim Gomina, ülkesinden gelen öğrencilerin Hitit Üniversitesi’nde eğitim almalarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek “İnanıyorum ki gelecek senelerde daha çok Beninli öğrenciniz olacaktır.” dedi.

Burkina Faso Ankara Büyükelçisi Amadou Dicko ise kendilerine gösterilen ilgiden ötürü Rektör Alkan’a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Rektör Alkan da Üniversite hakkında genel bilgiler aktardığı yabancı konuklarına, mühendislik alanında oldukça iddialı olduklarını ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin bu yıl Çorum’a alınacağını söyledi.

Hitit Üniversitesi’nde yaklaşık 200 farklı bölüm bulunduğunu belirten Alkan, “Üniversite olarak özellikle gönül coğrafyası şeklinde adlandırdığımız Kuzey Afrika başta olmak üzere Afrika ülkelerini hem ticari olarak hem de eğitim anlamında çok önemsiyoruz. Gücümüz yettiği kadar da eğitsel işbirlikleri yapmaya özen gösteriyoruz.” dedi.

MÜSİAD gibi kurumlarla beraber farklı alanlarda da işbirlikleri yapmak istediklerini kaydeden Rektör Alkan, “Bu ziyaretin güzel işbirliklerinin başlangıcına vesile olacağına inanıyoruz. İş dünyasının en güzide temsilcilerini barındıran Çorum MÜSİAD ile de böyle bir işbirliği çok verimli çalışmalara zemin hazırlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim