Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır, "Belediyecilik artık tarihi değerlerimizi şehirle buluşturup, tarihimize sahip çıkmaktır" dedi.
Çorum Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır'ı ziyaret etti. Samimi bir hava içinde geçen ziyarette Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, “Ortaköy ve Şapinuva’yı marka yapmak için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Ortaköy’ün yöresel ürünlerini markalaştırıyoruz. Şapinuva pekmezi, kuşburnu, pekmez, peynir gibi yöresel ürünlerimizden başladık. Şapinuva yöresel ürünleri artık marka olarak ilçe ekonomisine katkı sağlayacak” diye konuştu.

30 YILLIK KAZI SONRASI ORTAYA ÇIKARILAN İLÇE
Çakır'a Ortaköy'ün tarihi geçmişinden bahseden İsbir, "Ortaköy yöresi (Şapinuva) 4 bin yıllık köklü medeniyetlerin, Hititlerin başkenti olduğu 30 yıllık kazılar neticesi ortaya çıkmıştır. Hititlerin başkenti dini, askeri ve idari merkezi olan Şapinuva’da dünya tarihini değiştirecek 6 bin adet belge çıkmıştır. Ayrıca İncesu Kanyonumuz da göz doldurmaktadır" ifadelerini kullandı.

"TARİHİ DEĞERLERİMİZE TAŞ GÖZÜYLE BAKMIYORUZ"
Başkan Çakır da, belediyeciliğin artık tarihi değerleri gün yüzüne çıkarıp, geçmişi şehirle buluşturarak tarihe sahip çıkmak olduğunu belirtti. Çakır, "Geçmişi yaşatmak geleceğe sahip çıkmaktır. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bize kalan tarihi mirasa taş gözüyle değil medeniyet gözüyle bakıyoruz. Bütün çalışmalarımız bu doğrultuda. Bunun için bir taraftan, şehrimizdeki tarihi mirası gün yüzüne çıkarıyor, diğer taraftan da bu değerlerimizi ülkemize tanıtmak için çalışıyoruz. Belediyecilik de artık tarihi değerleri şehirle bütünleştirip tarihe sahip çıkmaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

ORTAKÖY PEKMEZİ VE KUŞBURNU İKRAMI
Ziyaret sonrası Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır'a Ortaköy ilçesi Şapinuva temsili lotus çiçek işlemesi hediye ederken, Başkan Çakır da İsbir'e Samsun'u temsilen Bandırma Vapuru maketini hediye etti. Başkan İsbir Çakır'a Şapinuva kuşburnusu ve pekmezinden ikram etmeyi de ihmal etmedi.
(İHA)
Editör: TE Bilisim