İşverenler tarafından eleman istihdamında iş becerisinin yanında artık iş tecrübesinin de ön planda olması İşbaşı Eğitim Programlarının önemini ortaya koyuyor.

Hayata geçirilen protokoller hakkında açıklamada bulunan İl Müdürü Ali Şahan, işsizlikle mücadelede uygulanan aktif işgücü programlarının hem iş arayan hem de işverene doğrudan katkı sağlayarak, işbaşı eğitim programları sayesinde işverenlerin nitelikli eleman bulma ihtiyacı karşıladığını, bu kapsamda en az iki çalışanı bulunan işverenleri işbaşı eğitim teşvikinden faydalanmaya davet ettiklerini ifade etti.

Şahan, “ Milli İstihdam Seferberliği’ ne bağlı olarak İŞKUR, Geleceğin Meslekleri olarak adlandırılan Dijital Mesleklerde genç adayların yetiştirilmesi amacıyla, “Dijital Odaklı İşbaşı Eğitim Programları” planlanmıştır. Dijital Ekonominin İhtiyaçlarını Karşılayacak Nitelikli İşgücünün Yetiştirilmesine imkan verecek Bilgi Güvenlik Uzmanı, Yazılım Geliştiricisi, Endüstriyel Robot Programcısı vb. mesleklerde gençlerin katılımları öngörülmüştür. 18-29 yaş aralığındaki genç işsizlerin katılacağı “Dijital Odaklı İşbaşı Eğitim Programı” 9 aya kadar düzenlenecek olup, katılımcılara her fiili katılım günü için 75 TL kursiyer cep harçlığı ödenecektir.” dedi.

Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılı içerisinde 350 İşbaşı Eğitim Programı düzenlendiği, protokolleri imzalanan bu programlar 341’i kadın, 373’u erkek olmak üzere toplam 714 kişinin bu programlara devam ettiği ve programlar için yaklaşık 3 milyon 40 Bin TL ödeme yapıldığı belirtildi. Programa katılan kişilere 2019 yılında yapılan artışla birlikte günlük 77,71 TL (öğrenciler için 58,27, işsizlik ödeneği alanlar için 38,85 TL) ödeme yapılıyor. Faydalanan kişilerin GSS ödemeleri ve iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri de İŞKUR tarafından karşılanıyor.

Şahan, “İşbaşı eğitim programları halen imalat ve bilişim sektörleri için en fazla 6 ay, diğer sektörler için en fazla 3 ay olarak uygulanmaktadır. Daha detaylı bilgi ve başvuru için İŞKUR İl Müdürlüğündeki İş ve Meslek Danışmanları ile görüşülebilir” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim