Çorumlu esnaf ve sanatkârlar, “İşbaşı Eğitim Programı” hakkında bilgilendirildi. ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, “Bu programı işsizliğin azaltılması bakımından önemsiyoruz” dedi.

Çorum Valiliği ile İŞKUR’un ortaklaşa düzenlediği İşbaşı Eğitim Programı Projesi, Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB)’ta il ve ilçe esnaf odası başkanlarına tanıtıldı.

Bilgilendirme toplantısına Vali Necmeddin Kılıç, Vali Yardımcısı Adem Saçan, İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, SGK İl Müdürü Duran Cesur, KOSGEB İl Müdürü Hami Danış, Halk Bankası Sanayi Şubesi Müdürü Murat Töremiş, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, ÇESOB Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda esnaf odası başkanı katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Necmeddin Kılıç, İşbaşı Eğitim Programı Projesi’nin bir istihdam seferberliği olduğunun altını çizerek, programdan şartları tutan tüm esnafın yaralanmasını istediklerini söyledi.

Tüm oda başkanlarından bu programı üyelerine anlatmalarını isteyen Kılıç, devletin sunduğu teşviklerden herkesin yararlanması için gayret gösterdiklerini, bu gayreti oda başkanlarının da göstermesini beklediklerini kaydetti.

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç’ın esnafın sorunlarını sürekli kendisine ilettiğine de değinen Vali Kılıç, “Başkanınız adeta sizler için çırpınıyor. Sorunlarınızı sürekli bizlerle paylaşıyor. Kendisine gösterdiği gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Kılıç ayrıca daire müdürlerine talimatlar vererek esnafın sorunlarının çözümü için ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç Başkanlığı’nda bir komisyon kurulmasını istedi.

Toplantıda İşbaşı Eğitim Programı Projesi hakkında bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan ise, programa katılacak kişilerin mutlaka İŞKUR’a kayıtlı olması gerektiğini ifade ederek, işverenin ise en az 2 sigortalı çalışanının olması gerektiğini söyledi. Şahan, SGK ve vergi borcu olmayan tüm işverenlerin programdan yararlanabileceğini sözlerine ekledi.

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç da, programı özellikle işsizliğin azaltılması bakımından önemsediklerini vurgulayarak, “İşbaşı Eğitim Programı Projesi istihdam sağladığı için mesleki açıdan ve esnaflarımız içinde çok faydalı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Bilgilendirme toplantısından oda başkanları ise memnuniyetlerini dile getirerek, başta Vali Necmeddin Kılıç olmak üzere tüm daire müdürlerine ve temsilcilerine teşekkür ettiler.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim