Programdan yanında en az 2 kişi sigortalı çalıştıran ve İş-Kur’a kayıtlı tüm esnaf ve sanatkarların yararlanabileceğini ifade eden Kılıç, işverenlerin 30 Haziran 2017 tarihine kadar bu destekten faydalanabileceğini kaydetti.
ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle: “İşbaşı Eğitim Programı (İEP) İş-Kur tarafından işsizliğin azaltılması, iş arayan meslekli kişilere; mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak istihdam edilebilirliklerini artırmayı ya da mesleksiz işgücünün, işi işbaşında öğrenmesine katkı sağlayan; nitelikli işgücü temininde zorlanan işverenin de işe alacakları işgücünü, iş yerinde belirli bir süre gözlemleyerek, yetiştirerek, işçi yetiştirme maliyetinin de bir kısmına destek olunmasıdır. Bu destekler; işçiye günlük asgari ücretin net tutarı, iş kazaları ve meslek hastalıkları sigorta pirimi ödemeleridir. Programdan en az 2 işçi çalıştıran, İş-Kur’a kayıtlı işverenlerimiz, dernekler, vakıflar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, meslek birlikleri, sendikalar, TSO’ları, noterler, kamu payının % 50’nin altında olduğu iktisadi teşekküller vb.  işverenler faydalanabilmektedir.
İşverenlerimiz aşağıdaki şartları kabul ettikleri takdirde, bu programdan yararlanmak üzere İş-Kur İl Müdürlüğüne başvurmaları halinde 30 Haziran 2017 tarihine kadar bu destekten yararlanabileceklerdir.
İş-Kur’un belirlemiş olduğu şartlar ise şu şekildedir:
- Bu tarihten önce açılan programların uzatılması söz konusu değildir.
- Katılımcı adaylarının daha önce herhangi bir sigorta tescili olmayıp ilk kez işgücü piyasasına girecek kişiler veya en az 6 aydır işsiz olan kişiler arasından seçilmeleri gerekmektedir.
- 2017 yılına sarkacak şekilde engelli çalıştırma zorunluluğu bulunan işverenlerin bu açığının bulunmaması gerekmektedir.
- Program sonrası gerçekleştirilecek istihdam fiili gün üzerinden yapılacak ve en az 60 gün olmak üzere, düzenlenen program süresi kadar olacaktır. Örneğin; 45 gün düzenlenen programda en az istihdam süresi 60 gündür. Ancak program süresi 150 gün olursa istihdam süresi de en az 150 gün olacaktır.”
 
 
 
Editör: TE Bilisim