Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül ve Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir Koçhisar Barajı isale hattının tekrar ihalesinin gündemine alınması için Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’yı makamında ziyaret etti.

Başkan Zeki Gül yaptığı açıklamada; “Koçhisar Barajı isale hattı Çorum için büyük önem arz ediyor. Şehrimizin ileride su sıkıntısı yaşamaması için iptal olan ihalemizin tekrar yapılması için görüşmelerde bulunduk. Bakan Yardımcımız ihalenin bu yıl içerisinde yapılarak en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Biz de Çorum için elzem olan bu yatırımın bir an önce hayata geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

“İSALE HATTI İLE ARITMA TESİSİ TEK SEFERDE İHALE EDİLECEK”

Çorum’un içme suyu ihtiyacının karşılanması için önemli projelerden olan Koçhisar Barajı’nın suyunu il merkezine ulaştırılacak isale hattının 13,85 km uzunluğunda kısmı daha önce ihale edilmiş ihalesi iptal olmuştu. Tasarruf tedbirleri kapsamında iptal olan ihale tekrar yapılacak. Ama şimdi projenin tamamı olan 52 km ihale edilecek. Ayrıca Organize Sanayi’inde içmesuyu arıtma tesisinin olduğu yere yeni bir arıtma tesisinin de ihalesi birlikte yapılarak. Koçhisar Barajı’nın suyu Çorumla buluşmuş olacak. İsale hattının tamamlanmasıyla birlikte yıllık il merkezine 12 milyon metreküp su gelecek. Çorum’un uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak.

“CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a daha önce Koçhisar ile ilgili taleplerini ilettiklerini hatırlatan Gül sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımız Çorum ziyaretinde ‘Koçhisar Barajı’nın içmesuyu projesini yakından takip ediyorum. Alaca Koçhisar Barajı sulama ve içmesuyu projesini daha da hızlandıracağız. Hem tarım hem de içmesuyu bakımından Çorum için ehemmiyetini biliyoruz’ demişti. Cumhurbaşkanımız Erdoğan sözünü gerçekleştirmiş oldu. Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Bakan Yardımcılarımıza ve Milletvekillerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 52 kilometrelik isale hattı ve yeni içmesuyu arıtma tesisi şehrimize hayırlı uğurlu olsun”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim