Hitit Üniversitesi bünyesinde açılacak olan Tezsiz İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı (MBA) Bölümü ile ilgili Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Üniversitenin karşılıklı işbirliği imzaladığı La Salle Üniversitesi’nden Doç. Dr. Joseph Ugras’ın konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme toplantısında, MBA’nın amacı ve kapsamı hakkında bilgiler verildi.
Üniversite ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) işbirliğiyle TSO toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıyı Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın yanı sıra çok sayıda iş insanı izledi.
Doç. Dr. Joseph Ugras, MBA programının Amerika’da yaklaşık 50 yıldır uygulanan bir eğitim programı olduğunu söyledi. MBA’nın; üniversitelerin lisans seviyesinde ağırlıklı olarak teknik bilimlerinden mezun olan kişilerin belli bir iş deneyimi kazandıktan sonra yöneticilik ya da liderlik pozisyonuna geçtiklerinde yeni görevlerini daha başarılı bir şekilde yerine getirmelerini sağladığını ifade eden Ugras, “Örneğin bir mühendis, çalıştığı şirkette 10 yıl görev yaptıktan sonra yöneticilik pozisyonuna geçtiğinde finans, insan ilişkileri, muhasebe, pazarlama gibi daha çok sosyal içerikli branşlarda yeterlilik gösteremeyebiliyor. Aynı şekilde alanı muhasebe olan bir çalışan, 10 yıl çalıştıktan sonra yönetici pozisyonuna geçtiğinde o da; şirketin üretim yapısı, tedarik, pazarlama gibi konularına hakim olamayabiliyor. Şu bir gerçek ki yönetici; yönettiği şirketin bütün konularına hakim olmalıdır. MBA dediğimiz yüksek eğitim programı, bu noktada devreye giriyor. Kişiye, eksik bilgilerini tamamlamasının yanı sıra yöneticiliğin ne olduğu, liderliğin ne olduğu hem teorik, hem de uygulamalı olarak öğretiliyor. MBA’nın eğitim süresi, uygulanacak olan programın niteliğine göre değişiyor. Alışılagelmiş lisans üstü eğitimde olan bitirme tezi yerine de uygulamalı proje hazırlanıyor” dedi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da, MBA’nın hedef kitlesinin iş dünyası olması nedeniyle bilgilendirme toplantısını TSO’da gerçekleştirdiklerini söyledi. Prof. Dr. Alkan, üniversitenin; içinde bulunduğu şehirdeki insanlara yeni ufuklar kazandırması gerektiğinin bilincinde olarak MBA Yüksek Eğitim Programı’nı Çorum’a kazandırmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim