Aotosport tarafından gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara, aracın güvenli kullanımını sağlayan püf noktalar anlatıldı. Meclis üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği programa Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık’ın yakın koruma ekipleri olmak üzere Türkiye’nin stratejik kurum ve kuruluşlarına ileri sürüş teknikleri kursu veren eğitim uzmanı Çelebi Deli konuşmacı olarak katıldı.
Eğitim Uzmanı Çelebi Deli, bir sürücünün; güvenli bir şekilde aracını kullanması için motorun ilk çalıştırılmasından sürüş esnasına kadar geçen süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiği, bunun yanı sıra başta zorlu kış şartları ve olumsuz hava koşulları olmak üzere tehlike anında pratik hayatta kalma bilgileri ve ayrıca araçların güvenlik donanımları hakkında bilgiler verdi.
Türkiye’de sürücüler arasında doğru bilinen yanlışlar hakkında da bilgiler aktaran Çelebi Deli, sürücünün aracını doğru tanımasının güvenlik açısından temel şart olduğunu vurguladı.
Katılımcıların ileri sürüş teknikleri ve sürücü bilgilerini ölçmek amacıyla anket çalışmasının da yapıldığı eğitimin ardından meclis üyelerine ‘İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi Katılım Sertifikası’ verildi. Meclis üyeleri, eğitimin oldukça verimli geçtiğini söylediler.
Editör: TE Bilisim