İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı ile İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Muammer Ay arasında, 81 il müdürlüğünde görev yapan iş ve meslek danışmanlarına “işaret dili” eğitimi verilmesi konusunda protokol imzalandı.
Genel Müdür Yazıcı, işitme engelli vatandaşlara birebir hizmet sunabilmek ve onları işgücü piyasasına dahil edebilmek amacıyla bu çalışmayı başlattıklarını belirterek, eğitimler tamamlandığında, işaret dili eğitimi almış olan iş ve meslek danışmanlarının, işitme engelli vatandaşlara hizmet sunabilecek bilgi ve beceriye sahip olacaklarını, İŞKUR’un 137 hizmet merkezi ve 79 üniversite irtibat noktasında işitme engellilere işaret dili ile birebir danışmanlık hizmeti verileceğini söyledi.
İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Muammer Ay ise, protokol imza töreninde, işitme engellilerin iletişim sıkıntısı sebebiyle istihdam sorunu yaşadıklarını belirterek, buengeli ortadan kaldıracak olması nedeniyle İŞKUR’a teşekkür etti.
Böylelikle İŞKUR, sosyal içerme ve fırsat eşitliği kapsamında işgücü piyasasına erişimde bir engeli daha ortadan kaldırmış olacak.
Editör: TE Bilisim