Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.
Cumartesi günü bir dizi açılış yapmak ve bazı temaslarda bulunmak üzere Çorum’da bulunan Çalışma Bakanı Ahmet Erdem, Üniversite’de yürütülen İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları hakkında bilgi almak için Rektör Alkan’la görüştü.
Bakan Erdem’in ziyaretinde Vali Ahmet Kara, AKP Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İl Jandarma Komutanı Vekili J.Albay Metin Özbek ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de hazır bulundu.
Rektör Reha Metin Alkan, Bakan Erdem’e Hitit Üniversitesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü kurduklarını ve bu kapsamda tüm yerleşkelerin risk analiz cetvellerinin çıkarıldığını ve eğitimler verildiğini aktararak, “İl genelinde bu konuyla ilgili bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak adına pek çok etkinlik düzenledik. Üniversite olarak, sahip olduğumuz bilgi birikimini bölgesine aktaran bir modeli çok benimsiyoruz ve bu kapsamda da Üniversitemizi şekillendiriyoruz. Bu anlayışı iş sağlığı ve güvenliği alanında da hayata geçirmek istiyoruz.” dedi.
Bu çerçevede “İş Yerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütülmesi” konusunda Üniversitemizin Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte çalışmalar yapmaya hazır olduğunun vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, bunun için gerekli olan yönetmelik değişikliğinin yapılması için Bakanlık’tan destek beklediklerini söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem ise iş sağlığı ve güvenliği konusunun bir kültür şeklinde toplumda yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizerek, “Bu alanda üniversitelerimizin çalışmalarını önemsiyoruz. Amacımız bu çalışmalara destek vermek. İş sağlığı ve güvenliği konusunun toplumumuzda bir kültür şeklinde benimsenmesini üniversitelerimiz ve eğitimcilerimizle başarabiliriz.” diye konuştu.
Daha sonra İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitim Merkezi’ni gezen Bakan Ahmet Erdem, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Doç. Dr. Dursun Ali Köse’den bilgiler aldı. Doç. Dr. Köse, şu ana kadar kurslarımızda Üniversitemiz öğretim elemanlarınca çok sayıda kursiyere İş Güvenliği Uzmanlığı eğitiminin başarıyla verildiğini söyledi.
Son olarak Rektör Alkan, Bakan Erdem’e ziyaretin anısına bir tablo hediye etti.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim